Όροι χρήσης

1. Όροι Χρήσης

Η εταιρεία “Energyinn” σας καλωσορίζει στο διαδικτυακό τόπο www.Energyinn.gr .Η “Energyinn” που εδρεύει στην Άνω Λευκίμμης, Κέρκυρα 490 80, τηλέφωνo επικοινωνίας +302662022788 που έχει δημιουργηθεί για διαφήμιση των προϊόντων της μέσω του Διαδικτύου. Ο παρών Διαδικτυακός Τόπος www.Energyinn.gr προστατεύεται από τις διατάξεις του Ν. 2121/93 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως εκάστοτε ισχύει. Ο επισκέπτης/χρήστης/πελάτης (εφεξής για λόγους συντομίας “ο Χρήστης”) του Διαδικτυακού Τόπου του www.Energyinn.gr (εφεξής για λόγους συντομίας “το Energyinn.gr ”) οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών που ακολουθούν, πριν από την επίσκεψη, τη χρήση μέσω των σελίδων και των υπηρεσιών μας και να δώσει την συγκατάθεσή του. Σε περίπτωση διαφωνίας οφείλει να μην κάνει χρήση τους. Οι κατωτέρω όροι χρήσης ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου και για ό,τι γενικά περιλαμβάνεται στις σελίδες του Διαδικτυακού Τόπου μας. Το Energyinn.gr δύναται οπιαδήποτε χρονική στιγμή να τροποποιεί τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης. Καμία τροποποίηση των όρων αυτών δε θα λαμβάνεται υπόψη και δεν θα αποτελεί τμήμα της συμφωνίας αυτής, εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτή, στην ηλεκτρονική της μορφή. Ο Χρήστης οφείλει κάθε φορά να ελέγχει για ενδεχόμενες αλλαγές και εφόσον εξακολουθεί τη χρήση εικάζεται ότι αποδέχεται τους τροποποιημένους όρους και προϋποθέσεις. Σε αντίθετη περίπτωση οφείλει να απέχει από τη χρήση/επίσκεψη του Διαδικτυακού Τόπου μας.

Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Το σύνολο του περιεχομένου του Διαδικτυακού Τόπου μας, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, των κειμένων, ειδήσεων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, κατατεθειμένα σήματα και σήματα υπηρεσιών του www.Energyinn.gr και αποτελούν αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright) και διέπονται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων. Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «φόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του Energyinn.gr. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση (ιδιωτική μελέτη ή έρευνα, εκπαιδευτικούς σκοπούς), χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ’ οπιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Επίσης, επιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής των γεγονότων και δραστηριοτήτων του Energyinn.gr, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και δεν θα θίγονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν θα τροποποιούνται, αλλοιώνονται ή διαγράφονται εμπορικά σήματα. Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του Διαδικτυακού Τόπου μας και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον Διαδικτυακό Τόπο του Energyinn.gr.

2. Υποχρεώσεις και Ευθύνη Χρήστη

Ο Χρήστης του Διαδικτυακού Τόπου μας οφείλει αφενός μεν να συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις διατάξεις του Ελληνικού, Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου και τη σχετική νομοθεσία που διέπει τις τηλεπικοινωνίες, αφετέρου δε να απέχει από κάθε παράνομη και καταχρηστική χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών του Δικτυακού Τόπου μας. Επίσης, οφείλει να συμπεριφέρεται κόσμια, ευγενικά και διακριτικά κατά την διάρκεια επίσκεψής του και χρήσης του Δικτυακού Τόπου μας, ενώ απαγορεύεται ρητά η υιοθέτηση πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού ή άλλων που αντίκεινται στην NETIQUETTE (Κώδικας Συμπεριφοράς Χρηστών INTERNET). Οπιαδήποτε ζημία προκληθεί στο Διαδικτυακό Τόπο μας ή στο Διαδίκτυο γενικότερα, απορρέουσα από την κακή ή αθέμιτη χρήση των σχετικών υπηρεσιών από τον Χρήστη ανάγεται στη σφαίρα της αποκλειστικής του ευθύνης. Σε περίπτωση αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων θα πρέπει: ✓ Τα στοιχεία και το περιεχόμενο του μηνύματος να μην προσβάλλουν τους δημιουργούς ή άλλους χρήστες του Διαδικτυακού Τόπου και του διαδικτύου γενικότερα, καθώς επίσης να ακολουθούν τους νόμους, τα χρηστά ήθη και τα ήθη χρήσης του διαδικτύου. ✓Ο Χρήστης να έχει καταβάλει επαρκείς προσπάθειες απομάκρυνσης ιών (viruses) ή άλλων στοιχείων που μπορεί να βλάψουν το Δικτυακό Τόπο του Energyinn.gr ή άλλους χρήστες του διαδικτύου. ✓ Τα μηνύματα δεν θα περιέχουν διαφημιστική, παρά μόνο ενημερωτική – πληροφοριακή χροιά ✓ Τα μηνύματα θα σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διάφορες μειονοτικές ομάδες. ✓ Τα μηνύματα που παρέχονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το Energyinn.gr χωρίς καμία νομική απαίτηση από τον Χρήστη που τα παρέχει.

3. Περιορισμός Ευθύνης Διαδικτύου

Το Energyinn.gr , χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη του Energyinn.gr για οπιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον Χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του Διαδικτυακού Τόπου μας. Οι πληροφορίες και οι υπηρεσίες παρέχονται «ως έχουν», χωρίς καμία εγγύηση ρητή ή έμμεση, τις οποίες όλες ρητά αρνείται το Energyinn.gr, όπως ενδεικτικά εκείνες περί εμπορευσιμότητας ή καταλληλότητας. Το Energyinn.gr σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την αδιάκοπη και άνευ λαθών παροχή των υπηρεσιών και του περιεχομένου τους, ούτε ακόμη την έλλειψη «ιών», είτε πρόκειται για το Διαδικτυακό Τόπο του, είτε για κάποιο άλλο site ή server μέσω των οποίων λαμβάνεται το περιεχόμενο τους. Το Energyinn.gr διατηρεί το δικαίωμα και την αποκλειστική διακριτική ευχέρεια: (α) να πραγματοποιεί προσθήκες, βελτιώσεις ή/και τροποποιήσεις σε κάθε πληροφορία ή/και υπηρεσία ή/και λογισμικό που παρέχονται σε αυτόν τον Διαδικτυακό Τόπο, χωρίς προειδοποίηση, β) να παύει την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας ή/και λογισμικού και να απέχει από τη δημοσίευση στο Διαδικτυακό Τόπο του και να διαγράφει από αυτόν οποιαδήποτε πληροφορία ή υλικό παρέχεται ή τοποθετείται από τον Χρήστη, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή χωρίς προειδοποίηση, κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά για λόγους λειτουργικότητας, ασφάλειας ή άλλους αναγκαίους λόγους, γ) να χρησιμοποιεί τις προτάσεις ή πληροφορίες που διατίθενται από χρήστες με όποιο τρόπο κρίνει κατάλληλο στα νόμιμα πλαίσια χρήσης (όπως στην περίπτωση προστασίας προσωπικών δεδομένων).

4. Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του Χρήστη του Διαδικτυακού Τόπου μας διέπεται από τους όρους της παρούσας και τις σχετικές διατάξεις τόσο του Ελληνικού Δικαίου ( Ν. 2472/1997, Π.Δ. 207/1998 και 79/2000, αρ. 8 Ν. 2819/2000), όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαίου (Οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ ). Τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγει ο Διαδικτυακός Τόπος μας δεν γνωστοποιούνται σε τρίτους (με εξαίρεση όπου προβλέπεται από το Νόμο στις αρμόδιες και μόνο αρχές), αλλά διαφυλάσσεται ο προσωπικός τους χαρακτήρας. Ο Διαδικτυακός Τόπος μας διατηρεί αρχεία με τα στοιχεία αυτά αποκλειστικά για λόγους επικοινωνίας, στατιστικούς και βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών του. Ειδικότερα, αναφορικά με τις υπηρεσίες συνομιλιών και forum, ο Διαδικτυακός Τόπος μας δύναται να καταγράφει τα μηνύματα που αποστέλλονται από τους χρήστες/επισκέπτες με σκοπό να εξακριβώσει την ύπαρξη ή όχι παραβάσεων των όρων της παρούσας, αλλά σε καμία περίπτωση να γνωστοποιήσει το περιεχόμενο τους σε τρίτους. Επιπλέον, στην περίπτωση των «δεσμών» προς άλλους διαδικτυακούς τόπους, ο Διαδικτυακός Τόπος μας δεν ευθύνεται για τους όρους διαχείρισης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων που αυτοί ακολουθούν. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Χρήστης του Διαδικτυακού Τόπου μας έχει τη δυνατότητα αφού επικοινωνήσει με το αρμόδιο τμήμα και διαπιστώσει την ύπαρξη προσωπικού του αρχείου να ζητήσει τη διαγραφή, διόρθωση ή αλλαγή του. Ανήλικοι έχουν πρόσβαση στο Διαδικτυακό Τόπο μας μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους. ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Το Energyinn.gr χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών/χρηστών για δύο γενικούς λόγους: . Την ενημερωτική υποστήριξη των πελατών/χρηστών του και την επιλογή του περιεχομένου που τους προσφέρει, προκειμένου να είναι συναφές με τις γενικές τους προτιμήσεις . Την ανταπόκριση σε τυχόν αιτήματα των πελατών/χρηστών σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που διατίθενται από και μέσω του www.Energyinn.gr και την ενημέρωση τους σχετικά με νέες προσφορές υπηρεσιών και προϊόντων.

5. Συνδέσεις (links) προς Άλλα Sites

Το Energyinn.gr δεν διαχειρίζεται τους διαδικτυακούς τόπους τρίτων στους οποίους παραπέμπει μέσω συνδέσμων (hyperlinks) ή διαφημιστικών banners, και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενό τους. Οι σύνδεσμοι προς άλλους δικτυακούς τόπους παρέχονται για τη διευκόλυνση των χρηστών του Διαδικτυακού τόπου του Energyinn.gr, χωρίς αυτό να συνεπάγεται α) ότι το Energyinn.gr ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των εξωτερικών διαδικτυακών τόπων, β) οποιαδήποτε σχέση του Energyinn.gr με τους ιδιοκτήτες των εξωτερικών δικτυακών τόπων, γ) εγγύηση του Energyinn.gr ως προς την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τη διαθεσιμότητα, την ποιότητα, την πληρότητα ή την ορθότητα των πληροφοριών και των υπηρεσιών που περιέχονται στους διαδικτυακούς τόπους τρίτων, ή ως προς την ασφάλεια από μετάδοση ιών, δ) ανάληψη ευθύνης του Energyinn.gr, για τυχόν κακή χρήση των πληροφοριών που περιέχονται στους εξωτερικούς δικτυακούς τόπους. Συνεπώς για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση των εξωτερικών δικτυακών τόπων ο Χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στους αντίστοιχους διαδικτυακούς τόπους και στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι φέρουν τη σχετική ευθύνη. Η νομοθεσία για την πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία, τα σήματα ή άλλοι συναφείς νόμοι οποιασδήποτε χώρας προστατεύουν τους διαδικτυακούς τόπους, στους οποίους παραπέμπει ο Διαδικτυακός Τόπος του Energyinn.gr μέσω συνδέσμων. Η παραπομπή μέσω συνδέσμου από τον παράγοντα προς άλλους διαδικτυακούς τόπους, δεν αποκλείει την εφαρμογή των ανωτέρω νόμων από τους ιδιοκτήτες των τελευταίων, σε περίπτωση παραβίασής τους κατά τη χρήση του υλικού που περιέχει σε αυτούς.

6. Υπηρεσίες Ενημέρωσης (Ενημερωτικά Δελτία, Newsletter)

Παρέχονται από το Διαδικτυακό Τόπο μας σε όσους χρήστες το επιθυμούν, αφού προηγουμένως συμπληρώσουν μια σχετική φόρμα με ορισμένα προσωπικά τους στοιχεία υποχρεωτικά και άλλα προαιρετικά, εφόσον οι ίδιοι το θέλουν και μόνο τότε. Με αυτόν τον τρόπο εγγράφονται στους λήπτες παραληπτών στοιχείων για (πχ. Ενημερωτικά Δελτία, Newsletter κ.λπ.), χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αποκτούν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, τα οποία σε κάθε περίπτωση προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας, των ευρωπαϊκών και διεθνών συμβάσεων και ανήκουν κατ’ αποκλειστικότητα στο Energyinn.gr. Εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του Energyinn.gr η εγγραφή ή όχι στη συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς και η ενδεχόμενη διαγραφή κάθε ενδιαφερόμενου. Όλα τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει για οποιαδήποτε χρήση το Energyinn.gr είναι απόρρητα. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για λόγους επικοινωνίας και δεν θα ανακοινωθούν σε οποιονδήποτε τρίτο.

7. Αποζημίωση

Ο Χρήστης του Διαδικτυακού Τόπου δηλώνει ρητώς και δεσμεύεται δια της παρούσας ότι στην περίπτωση που εγερθεί κατά του Διαδικτυακού Τόπου του Energyinn.gr οποιαδήποτε αγωγή, ή άλλη δικαστική αξίωση ή διοικητική διαδικασία και πηγάζει από την παράβαση εκ μέρους του Χρήστη οιασδήποτε φύσεως δικαιωμάτων τρίτων, υποχρεούται αφενός να παρέμβει στη δικαστική ή διοικητική διαδικασία και αφετέρου αποζημιώσει πλήρως το Energyinn.gr, σε περίπτωση κατά την οποία το τελευταίο υποχρεωθεί σε καταβολή αποζημίωσης ή οιασδήποτε άλλης δαπάνης.

8. Εφαρμοστέο Δίκαιο και Λοιποί Όροι

Η παρούσα σύμβαση χρήσης διέπεται από τις διατάξεις του Ελληνικού Δικαίου, ερμηνεύεται δε με βάση τους κανόνες της καλής πίστης, των συναλλακτικών ηθών και του οικονομικού και κοινωνικού σκοπού του δικαιώματος. Εάν κάποια διάταξη κριθεί αντίθετη προς το νόμο και ως εκ τούτου άκυρη ή ακυρώσιμη, παύει αυτοδικαίως να ισχύει, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων. Καμία τροποποίηση των όρων της συγκεκριμένης σύμβασης δεν θα λαμβάνεται υπόψη και δεν θα αποτελεί τμήμα αυτής, εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτή. Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές εξ αφορμής της εν λόγω σύμβασης είναι τα Δικαστήρια των Αθηνών.